Politika piškotkov

Na tej strani je opisana politika piškotkov za spletno mesto www.superos.eu. Izrazi »spletno mesto«, »uporabnik spletnega mesta« in »lastnik« imajo enak pomen, kot je opredeljen v Splošni pogojih za uporabo spletnega mesta www.superos.eu.

S piškotki zagotavljamo optimalen prikaz vsebine. Piškote uporabljamo za vodenje statistike obiskov spletnega mesta. Uporabniki so obveščeni o uporabi piškotkov, ko obiščejo spletno mesto. Če uporabniki soglašajo z uporabo piškotkov, lahko skrijejo sporočilo in še naprej uporabljajo strani na spletnem mestu. Uporabnikom, ki ne soglašajo s to politiko svetujemo, da zapustijo spletno mesto.

Superos d.o.o. ne nudi piškotkov zunanjim ponudnikom storitev niti jih ne uporablja za prikazovanje oglasov.

 

O PIŠKOTKIH

Skoraj vsako sodobno spletno mesto, v kolikor želi delovati pravilno, mora zbirati nekatere osnovne informacije o svojih uporabnikih. Za zagotavljanje tega namena bo spletno mesto ustvarilo datoteke, znane kot piškotki – to so majhne tekstovne datoteke – ki jih spletna stran shrani na vaš računalnik. Ti piškotki so zasnovani tako, da lahko spletna stran prepozna svoje uporabnike ob nadaljnjih obiskih ali pooblasti druge imenovane spletne strani, da prepoznajo te uporabnike za določen namen.

Zaradi piškotkov in funkcij, ki jih opravljajo, so vaše izkušnje z internetom veliko bolj interaktivne in učinkovite. Piškotki na primer hranijo vaše nastavitve na spletnih mestih, ki jih pogosto obiščete, s čimer uporabnikom pomagajo, da učinkoviteje prehajajo med spletnimi stranmi. Piškoti prav tako zagotavljajo, da oglasi, ki jih vidite na spletu, kar najbolj ustrezajo vašim interesom. Večina podatkov, ki jih spletna mesta zbirajo, je anonimnih. Nekateri izmed zbranih podatkov so namenjeni odkrivanju vzorcev brskanja in približne geografske lege uporabnika, vse z namenom izboljšanja vaših uporabniških izkušenj.

Nekateri piškotki so ključni v procesu zagotavljanja optimalnega delovanja spletnega mesta.

Nekatere spletne strani lahko vsebujejo tudi slike, imenovane “spletni hrošči” (znani tudi kot jasni GIF-i). Spletni hrošči zbirajo le določene podatke, vključno s številko piškotka, časom in zapisom strani, na kateri so nameščeni. Spletne strani lahko nosijo tudi spletne hrošče, ki jih objavijo tretje osebe (npr. oglaševalci). Ti hrošči ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in se uporabljajo samo za spremljanje učinkovitosti določene oglaševalske akcije (na primer štetje števila obiskovalcev).

Piškotki ali spletni hrošči ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih informacij, ki bi lahko pomagale ugotoviti identiteto uporabnika, zato priporočamo, da uporabljate piškotke v primeru uporabe naše spletne strani.

 

UPRAVLJANJE S PIŠKOTKI NA VAŠI NAPRAVI

Spletni brskalniki (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari ipd.) v večini samodejno sprejmejo piškotke. Veljavnost piškotkov je različna, po preteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Piškotke lahko izbriše uporabnik sam. Izbriše jih lahko za določeno spletno mesto ali pa za vsa spletna mesta. Piškotke lahko tudi onemogočite. Navodila za izbris in onemogočanje piškotkov lahko najdete v sklopu pomoči v vašem brskalniku. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili, vam družba Superos d.o.o. ne more zagotavljati pravilnega delovanja spletnega mesta.